AIKUISBALETTI

Baletin tanko-, keskilattia- ja hyppyharjoituksia. Liikkuvia sarjoja diagonaalista. Lattiatankoharjoituksia ja venyttelyä.

Tunneille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -kokoiset oman liikunnallisuuden ja tanssillisuuden löytämisestä, kehittämisestä ja ylläpitämisestä kiinnostuneet naiset ja miehet. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa balettia uutena harrastuksena tai herättää henkiin aiemmin opitut balettitaidot.

Aikuisbalettitunneillamme yhdistyy liikunnan riemu, kaunis musiikki, hyvä ryhmähenki ja ammattitaitoinen ohjaus.

Tuntivalikoimaamme sisältyy helpompia ja haastavampia vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimman sen mukaan mikä on tarpeesi juuri nyt ja miten paljon aiemmin olet balettia harrastanut. Autamme ja neuvomme mielellämme tuntivalinnassa.

ALKEET: ei ennakkovaatimuksia.
ALKEET, pehmeä: rauhallisempi tahti, ei hyppyjä.
Alkeet+: suosituksena vähintään yhden lukukauden kokemus baletista.
Alkeisjatko: suosituksena vähintään yhden vuoden kokemus baletista.
Jatko 1: suosituksena n. 2 vuoden kokemus baletista.
Jatko 2: suosituksena n. 3-4 vuoden kokemus baletista.
Jatko 3: suosituksena baletin perustekniikan sekä termistön hyvä hallinta.

Kärkitossuvartti: 75-90 min balettitunnin perään pidettävä 15 minuutin lisämaksullinen lisäosa, jonka aikana harjoituksissa käytetään kovakärkisiä balettitossuja. Kärkitossuvarttiin ilmoittaudutaan erikseen ja osallistuminen edellyttää osallistumista myös edeltävään "perusosaan".

Tuntisisällöissä mukaillaan taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Alkeistunnilla sovelletaan perusopetuksen alkeisbaletti I-II liikemateriaalia, Jatko 1 vastaa perusopetus I ja Jatko 2 perusopetus II sisältöjä. Jatko 3 on edistyneille baletinharrastajille, joilla perusopetuksen oppisisällöt ovat hyvin hallinnassa.

Jo kertaviikkoinen liikuntaharrastus mahdollistaa tanssin monipuoliset terveysvaikutukset. Balettikärpäsen puremat ovat totta kai lämpimästi tervetulleita niin monelle tunnille kuin haluavat. Kannustamme sitä paljousalennuksella.

Baletissa edistyminen edellyttää liikeratojen tarkkaa omaksumista omaa fysiologiaa kunnioittaen. Kun linjaukset ovat kunnossa, notkistuminen, ryhdistyminen, koordinaatio ja lihasvoima kehittyvät ja tanssillinen itseilmaisu onnistuu täysipainoisesti.

Aikuisbalettituntimme ovat sitä varten, että aikuisenakin voi toteuttaa ballerinahaaveitaan. Ammattiin tähtäämisestä ei enää tietenkään ole kyse. Oman osaamisen verestämisestä ja ylläpitämisestä kylläkin. Ja alkeiskurssi on juuri sitä varten, että pääset nauttimaan baletin maailmasta juuri silloin, kun se sinua kiehtoo. Runsaasta valikoimastamme löytyy sopiva tunti jokaiselle.

Asusteet: joustava tanssiasu, pehmeät tossut tai sukat.

Ilmoittautumaan (=Extranettiin) pääsee tästä. Tervetuloa!


kuvakollaasi taso 2 ryhmän tunnilta.
Kuva: Kasperi Nordman


Takaisin tuntiselosteisiin

Päivitetty 4.12.2019 - © 2004 Lazzi Productions & Amina - Kaikki oikeudet pidätetään - Webmaster