ITÄMAINEN TANSSI

Kenelle:
Kaikille itämaisesta tanssista taidemuotona kiinnostuneille.
Kursseilla oppilaille rakennetaan pätevä, pitävä, esteettinen ja fysiologinen
tanssitekniikka edeten systemaattisesti helpommasta vaativampaan
vartalon hallintaan ja ilmaisuun.
Katso myös linkki itämaisen tanssin terveysvaikutuksista!
Tavoite:
Opetuksen tavoitteena on teknisesti puhdas ja esteettisesti
nautittava itämaisen tanssin osaaminen tanssin riemua korostaen.
Asusteet:
Mukava (mielellään vartalonmyötäinen) treeniasu, sukat tai
pehmeäpohjaiset jumppatossut (tai paljaat jalat, ei lenkkareita)
ja lantion merkiksi vaikka vanha kaulahuivi.
Tyypillinen itämaisen tanssin (kolikko- ym.) lantiovyö ei ole pakollinen.
Se kuitenkin auttaa hahmottamaan liikeratoja ja koristaa naisellisia muotoja.
Halutessaan sellaisen voi vaikka ostaa opettajalta.

Tasot

ALKEET
Alkeiskurssilla keskitytään vartalon hahmottamiseen ja koordinaation kehittämiseen. Niihin perustuu itämaisessa tanssissa keskeinen isolaatiotekniikka. Kurssilla käydään läpi itämaisen tanssin perusliikkeet: pehmeät ympyrät, kahdeksikot, aallot ja kamelit sekä terävät kierrot, iskut, aksentit ja lonkanpudotukset. Näitä harjoitellaan yksittäisinä sekä muodostetaan niistä sarjoja ja helppo koreografia.
Ei ennakkovaatimuksia.

Alkeisjatko
Tanssitekniikan hiomisessa painotetaan liikkeiden vaaka- ja pystylinjojen puhtautta. Opetellaan helpohko koreografia. Aloitetaan tutustuminen tanssivälineisiin, keppiin ja huiviin.
Suosituksena vähintään yhden lukukauden opinnot. Ohjelma vaihtuu lukukausittain, mikä mahdollistaa opiskelun tällä tasolla useamman lukukauden.

Jatko 1
Syvennetään oppilaiden valmiuksia tuottaa laajempi liikevalikoima ja yhdistelmiä liikesarjoista. Erityistä huomioita kiinnitetään tempovaihteluihin ja arabialaisen musiikin rytmituntemukseen. Opetellaan lisää erilaisten tanssivälineiden käyttöä.
Suosituksena n. 1-2 vuoden opinnot alemmilla tasoilla. Ohjelma vaihtuu lukukausittain, mikä mahdollistaa opiskelun tällä tasolla useamman lukukauden.

Jatko 2
Jatkotasolla syvennetään tanssin tulkinnallisia elementtejä. Pohditaan koreografioiden merkitystä, huomioidaan erilaisten muodostelmien koreografialle antamia ulottuvuuksia sekä autetaan oppilaita etsimään omaa persoonallista otettaan tanssiin improvisaation kautta. Suosituksena n. 3 vuoden opinnot tälle tasolle siirryttäessä.

Pehmeä itämainen tanssi kaikenikäisille
Itämainen tanssi ei tunne ikäsyrjintää. Tällä tunnilla käyvät Pohjoiskaaren Ladyt, ihanat naiset Lauttasaaresta. Lämpimän sydämelliseen ilmapiiriin ovat toki muutkin tervetulleita, mikään suljettu sisäpiiri tämä ei ole. Vuosien mittaan ryhmässä on ollut aina joku nuorisojäsenkin ja hyvin olemme juttuun tulleet. Päähuomio on tietenkin hyväntuulisessa tanssillisessa irrottelussa välillä haastavinkin harjoituksin. Opettelemme erityylisiä koreografioita ja pyrimme viimeistelemään niihin tarvittavaa tanssitekniikkaa. Keskitymme myös tanssin ilmaisulliseen puoleen ja tanssin eri merkitysten pohtimiseen. Hieman dramatiikkaa ja eleganssia pitää olla.

Läpi koko opetusohjelman kaikilla tasoilla kiinnitetään huomioita itämaisen tanssin historiaan ja kulttuuritaustaan sekä perehdytetään itämaisen tanssin moniin eri tyylilajeihin. Tässä käytetään hyväksi myös kirjallista ja videomateriaalia.

Ilmoittautumaan (=Extranettiin) pääsee tästä. Tervetuloa!


Kuvakollaasi Lady-ryhmän tunnilta. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.
Kuva: Taina Huovila


Takaisin tuntiselosteisiin

Päivitetty 4.12.2019 - © 2004 Lazzi Productions & Amina - Kaikki oikeudet pidätetään - Webmaster