Onnen solat

Tanssisatu kaikenikäisille 5-vuotiaasta ylöspäin

Käsikirjoitus ja koreografia Amina ja Rami Meling
Musiikki Pauliina Lerche
Tanssi Amina ja Rami, Pitko, Soppa ja Aminan oppilaita Järvenpäästä


Pauliina Lerche on nuori lahjakas kansanmusiikkiin erikoistunut muusikko ja säveltäjä, joka kykenee sulattamaan musiikkiinsa monenlaisia vaikutteita myös maailmanmusiikista. Tämä kuuluu hienosti hänen ensimmäisellä soololevyllään Katrilli. Pauskin toinen levy Manalja ilmestyy tänä keväänä.
Rami Meling on ansioitunut kansantanssiohjaaja Pääkaupungin Karjalaisista Nuorista, jossa toimii kansantanssiryhmä Pitkon ohjaajana ja koreografina.
Amina on itämaisen tanssin opettaja, joka arabikulttuuriin moniin vivahteisiin perehtymisen ohella halusi tutkiskella tanssin keinoin myös pohjalaisia juuriaan. Tästä alkoi Aminan ja Ramin yhteistyö ja myös pidempi löytöretki suomalaisen kulttuurin tanssi- ja satuaarteisiin.

Yhteistyönsä kuluessa Amina ja Rami ovat huomanneet, miten paljon yhteistä suomalaisilla ja egyptiläisillä kansantansseilla onkaan. Niitä yhdistämällä saadaan oivalliset kehykset suomalaiseen satuperinteeseen pohjautuvalle tarinalle, jossa köyhän ukon ja akan tyttäret lähetetään maailmalle onnea etsimään. Teoksen nimeksi sopi Onnen solat, sillä kertomuksen keskeinen sisältö on sen pohtimisessa, mitä onni oikeastaan on. Ovatko raha tai rikkaudet oikeaa onnea vai löytyykö se perheen hyvistä ihmissuhteista ja toinen toisensa auttamisesta? Onko onni helposti havaittavissa vai salattua? Sola on suomalaisessa kansantanssissa käytetty elementti, jolla on tärkeä merkitys teoksessa. Solasta ei aina etukäteen tiedä mihin se vie. Tarvitaan rohkeutta lähteä matkaan ja selvittää eteen tulevat vaarat. Vain siten voi selvittää onnen salat.

Päivitetty 4.12.2019  -   © 2006 Lazzi Productions & Amina   -   Kaikki oikeudet pidätetään  -   Webmaster