Aminan Folkloreshowssa

nähdään raikkaita tuulahduksia egyptiläisten ja suomalaisten kansantanssien eri tyyleistä. Kansanperinteen ei tarvitse olla ryppyotsaista menneiden aikojen hymistelyä vaan iloista elävää traditiota tämän päivän tarpeisiin.

Suomalainen kansantanssi- ja musiikki elää voimakkaan nosteen ja uudistumisen aikaa. Tästä nähdään hienoja esimerkkejä vierailevien tanssiryhmien Pitkon ja Vilyan osuuksissa.

Kansantanssiryhmä Pitko on Pääkaupungin Karjalaisten Nuorten aikuisryhmä, jonka esityksistä ei menoa ja meininkiä puutu. Ohjaaja ja koreografi Rami Meling osaa pätevästi punoa perinteiset elementit tuoreeksi juonteeksi ja hauskoiksi kuvaelmiksi eri elämäntilanteista.

Pitkon musiikista vastaa muusikko ja säveltäjä Pauliina Lerche. Hänen teoksissaan uudet ja perinteiset elementit helähtävät huikeiksi harmoniasoinnuiksi ja eri maiden musiikkimausteet yhdistyvät ehyeksi melodiateemaksi. Oman yhtyeensä kanssa Pauliina on tehnyt menestyksekkäitä kiertueita ulkomailla ja saanut hienot kritiikit alan merkittävissä lehdissä. Hän on myös uuden Kihaus Folkin taiteellinen johtaja.

Vilya on uusi nuorten tanssijoiden ryhmä, joka keskittyy tuotannossaan nykytanssin, modernin baletin sekä tanssiteatterin sekoittamiseen ennakkoluulottomalla tavalla. Pariisissakin kouluttautunut ryhmän koreografi Tuuli-Maaria Louhensalo on saanut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä solistitehtäviä, joista saamme makupalaa tälläkin kertaa.

Kansantanssit ovat kansantansseja ympäri maailman. Puvustus vaihtelee enemmän kuin askeleet. Egyptiläisten kansantanssien esittelystä huolehtivat Amina ja hänen oppilasryhmänsä Järvenpäästä ja Jokelasta. Innostavalla ja kannustavalla opetustyylillään Amina saa tavalliset naiset perehtymään vieraan kulttuurin erikoisuuksiin, innostumaan ylimääräisestä esiintymisvalmennuksesta ja hehkumaan lavasäteilyä joka kerta hurmaavammin.

Vaikka tällä kertaa painotus on folkloressa, ei tutun ja toivotun itämaisen tanssin ystävienkään tarvitse pettyä. Tietenkin ulkomaillekin usein kysytty tanssitaiteilija Amina esittää sädehtivää egyptiläistä estraditanssia, kuinkas muuten.


Päivitetty 4.12.2019  -   © 2006 Lazzi Productions & Amina   -   Kaikki oikeudet pidätetään  -   Webmaster