Maria Hostikka on Helsingin yliopistosta valmistunut filosofian maisteri ja tanssipedagogi.

Balettiopinnot Maria aloitti 5-vuotiaana legendaarisen Airi Säilän tiukassa ohjauksessa. Sen jälkeen tärkeimpiä opettajia ovat olleet mm. Elsa Sylvestersson, Marin Veltchev ja Tamara Popova-Veltcheva.

Maria oli onnekas saadessaan rakkaasta harrastuksesta ammatin. Hän on opettanut päätyökseen lastentanssia ja klassista balettia (myös aikuisbalettia) Vantaan Lapsibaletissa toistakymmentä vuotta ja toiminut myös Vantaan Lapsibaletin rehtorina.

Historiallista tanssia Maria on opiskellut pääasiassa Lontoossa Madeleine Inglehearnin johdolla (suorittaen Guildhall School of Music and Drama -korkeakouluun historiallisen tanssin opetusdiplomin) ja Bostonissa Ken Piercen johdolla.

Historiallisia tansseja (keskiajan, renessanssin ja barokin ajan tansseja) Maria opettaa mm. Sibelius-Akatemiassa ja Metropoliassa sekä johtaa omaa historiallisen tanssin ryhmää La Porte du Temps.

Maria on tehnyt lukuisia koreografioita eri barokkioopperoihin (mm. Dido ja Aeneas, L'Europe Galante, Les Arts Florissants) ja esiintyy säännöllisesti barokkitanssijana.

Maria on opettajana kokenut, määrätietoinen ja innostava.


Barokkiasiantuntija Maria Hostikka pitää myös barokkikurssin opettajille
Kuopio tanssi ja soi -festivaalilla 2019.
Syksyllä ilmestyy hänen kirjoittamanssa barokkiopas.


Takaisin Opettajat-sivulle

Päivitetty 4.12.2019 - © 2004 Lazzi Productions & Amina - Kaikki oikeudet pidätetään - Webmaster